Aluksniesiem.lv ARHĪVS

4x4: “Ape Team” - uz goda pjedestāla

Diāna Lozko

2015. gada 8. augusts 07:00

1491

Piecas Apes novada “4×4” ekipāžas no Apes un Trapenes augusta sākumā piedalījās starptautiskās bezceļa apļu sacensībās Igaunijā “Klaperjaht 2015”. Vairāk nekā 20 dalībnieku konkurencē ET1 un ET2 klasē braucēji sevi pierādīja kā konkurētspējīgus starp stiprajiem Igaunijas, Krievijas un Somijas braucējiem.
Tehnika ekipāžu nav pievīlusi

ET1 klasē 3.vietu ieguva “Ape Team” komandas ekipāža - Kristaps Raipalis, Kārlis Dauškans un Edgars Rēdelis. 10.vietu šajā klasē ieguva “Ape Team” komandas ekipāža - Ernests Purakalns, Dāvis Drubiņš un Mārtiņš Franckevičs, savukārt 12.vieta - Vairim Zariņam, Ingum Krūmiņam un Mairim Jasinskim. ET2 klasē 3.vietu ieguva “Ape Team” komandas ekipāža - Ģirts Gailītis un Edgars Miķelsons, bet “Ape Team” komandas ekipāža - Mairis Jurka, Mārtiņš Apsītis un Jānis Palkavnieks ierindojās 5.vietā. Ģ.Gailītis stāsta, ka 3.vietā ierindoties palīdzējusi arī veiksme, taču tās tomēr mazliet pietrūcis, lai ierindotos 2.vietā.

“Konkurence bija ļoti sīva. ET2 klasē bija 25 ekipāžu konkurence un bija sabraukušas tādas mašīnas, kādas iepriekš pat lāgā nebija redzētas. Tikai kādas trīs mašīnas šajā konkurencē bija pavājas, bet visas pārējās bija trījnieka vērtas,” teic Ģ.Gailītis.

Viņš atzīst, ka tehnika ekipāžu nav pievīlusi, tā esot gājusi labi un arī veiksme bijusi ekipāžas pusē.

“Daudz no otrās vietas neatpalikām. Trasē bija vairākas tādas vietas, kur mašīnas stāvēja rindā, lai gaidītu, kad tiks cauri dūkstij, un daudz kas bija atkarīgs no veiksmes, kurā brīdī tu kur patrāpies, kā arī kam esi izvēlējies stāvēt aiz muguras. Bija divas vietas, kuras mūs stipri sabremzēja, citādāk varbūt būtu gājis daudz labāk,” stāsta Ģ.Gailītis.

Varējām sevi parādīt

ET1 klases “Ape Team” komandas braucējs K.Dauškans ir priecīgs par iegūto 3.vietu un stāsta, ka Igaunijā sacensībās piedalās jau otro gadu.

“Parasti nobraucam pa vidu, dažreiz vairāk uz priekšgalu, bet šoreiz trase bija grūtāka un tajā bija vairāk purvu, kas mums tieši padodas vairāk. Bija lieli dubļi un kārtīgs purvs, kur mēs varējām sevi parādīt. Purvā nav svarīgi, kāda ir mašīnas piekares uzbūve, cik ātri vari pabraukt, bet svarīgi bija izdomāt, kur pareizāk iebraukt un izbraukt. Uz ātrajiem gabaliem spēcīgākas gan ir igauņu ekipāžas,” stāsta K.Dauškans. Kopumā šajā klasē piedalījās 24 ekipāžas, un K.Dauškans tās visas vērtē kā ļoti spēcīgas komandas.

Visas ekipāžas plāno 22.augustā doties arī uz sacensībām “Rugāji Trophy v2 2015”, kā arī uz pēdējām Igaunijas apļa sacensībām septembra beigās. “Līdz ar šīm sacensībām beigsies arī sezona un atsāksim braukt kaut kad ap maiju. Remontdarbi un pārbūve gan notiek visu ziemu,” teic K.Dauškans.


Kategorijas