Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Turpina uzlabot bērnu rotaļlaukumu

Diāna Lozko

2015. gada 7. augusts 00:00

8

Apes centrā jūlija beigās notika talka, kurā tika atjaunots pēc vecāku iniciatīvas radītais bērnu rotaļlaukums. Apē tas ir arī vienīgais rotaļlaukums, kurā brīvo laiku nāk pavadīt gan lielie, gan mazie. Laukuma uzlabošanā ikviens var palīdzēt gan ar savu darbu, gan finansiāli.

Sāka tapt pirms četriem gadiem
“Šis laukums tika veidots un tiek atjaunots ar visu to cilvēku iniciatīvu, kuri tiek uzrunāti un aicināti palīgā. Jau pašos pirmsākumos apvienojāmies neformālā grupā “Lielie mazajiem” un sākām vākt ziedojumus. Bērnu laukums sāka tapt pirms četriem gadiem,” stāsta Apes tautas nama vadītāja un viena no idejas iniciatorēm Ilva Sāre. Viņa uzmeklējusi arī atbalstītāju SIA “Lauku apgāds un meliorācija” valdes locdekli Andi Strapci, kurš ziedojis krāsas, lai varētu pārkrāsot arī jau novecojušās rotaļlaukuma detaļas. “Uzrunāju arī Apes floristu meitenes, kuras palīdzēja radīt laukumu dzīvīgāku. Ir tapusi arī salmu lelle Pepija, kurai uz pleca sēž viņas draugs – mērkaķītis. Uzrunāju arī SIA “Granitex”, lai lūgtu palīdzību aizpildīt vienu sajūtu laukumu ar saviem granīta akmentiņiem,” stāsta I.Sāre. Viņai ir bijis liels pārsteigums, ka sestdien, viņai nezinot, sajūtu laukums jau bijis aizpildīts. I.Sāre atzīst, ka ir liels prieks par to, ka tik daudzi cilvēki sadarbojas, lai iepriecinātu rotaļlaukuma apmeklētājus. “Uzrunāju vecmāmiņas Dzintru Ozoliņu un Ligitu Ilgavīzi, un viņas sacepa garšīgas pankūkas talkas dalībniekiem. Šogad rotaļlaukumā ir tapis arī īpašais sajūtu laukums. Šis laukums ir sadalīts piecos mazākos laukumos, un katrā no tiem ir sabērts kaut kas cits. Vienā laukumā ir smiltis, otrā - čiekuri, trešais laukums ir aizpildīts ar akmeņiem, ceturtajā kaut kas mīkstāks – baltās sūnas, bet piektajā laukumiņā ir mazie akmentiņi, ko mums dāsni atvēlēja Alūksnes karjera darbinieks,” stāsta I.Sāre.

Būs labdarības koncerts
Uz Apes pilsētas svētkiem SIA “Līvs AM” uzņēmums rotaļlaukumam dāvinās vēl kādu jaunu elementu – atsperšūpoles. Talkā sanākušajiem bērniem bija iespēja uzzīmēt arī savas vīzijas, ko viņi vēlētos rotaļlaukumā redzēt. “Bērni uzzīmēja arī manu sapni izveidot laukumā vēl mazu karuseli,” stāsta I.Sāre un uzsver, ka turpināsies darbība pie rotaļlaukuma iekārtošanas. “Lai gūtu finansējumu, rakstām projektus, mums palīdz arī Alūksnes un Apes novada fonds. Sadarbībā ar šo fondu un Apes attīstības klubu Apes Pilsētas svētkos būs labdarības koncerts. Cerams, ka cilvēki būs dāsni un atvērs savas sirdis bērniem, lai līdz rudenim mēs varētu ierīkot arī karuseli. Tikai tādā veidā varam tikt pie līdzekļiem. Šis laukums top ar nelielu līdzekļu ieguldīšanu un vairāk ar savu darbu, kas dod lielāku pievienoto vērtību. To esam radījuši mēs paši – Apes cilvēki, ģimenes, uzņēmēji – mūsu bērniem! Lai vairojas prieks!” pauž I.Sāre. ◆

Kategorijas