Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Pededzē izveido mājturības telpu

Diāna Lozko

2015. gada 7. augusts 00:00

0

Pededzē beidzies biedrības “Pededzes nākotne” īstenotais projekts “Pededzes sabiedriskā centra pilnveidošana”. Šī projekta gaitā Pededzes sabiedriskajā centrā iekārtota ar visām nepieciešamajām ierīcēm aprīkota mājturības telpa.

Mārkalnes un Pededzes pagasta teritorijas attīstības speciālists Viesturs Zaķis informē, ka īstenotais projekts tika uzsākts pirms vairāk nekā gada ar mērķi dažādot iedzīvotāju iespējas lietderīgi un interesanti pavadīt brīvo laiku. “Nodibinājums “Borisa un Ināras Teterevu fonds” izstrādātā projekta ideju atzina par atbilstošu savas programmas “Nāc un dari! Tu vari!” stratēģijai un sniedza finansiālu atbalstu mājturības nodarbību telpas iekārtošanai Pededzes sabiedriskā centra ēkas ilgāku laiku neizmantotajā daļā,” stāsta V.Zaķis.
Projekta gaitā ar biedrības spēkiem telpā veikts kosmētiskais remonts un tās pielāgošana virtuves iekārtu prasībām, iegādātas vajadzīgās mēbeles un virtuves piederumi. Jauno telpu savām aktivitātēm jau paspējušas izmēģināt un atzinušas par omulīgu un vienlaikus praktisku dažādas interešu grupas - rokdarbu grupa “Darbnīca dvēselei”, folkloras kopa “Labā oma”, kā arī Pededzes aktīvie pensionāri. “Telpā tiek uzņemti arī viesi. Tāpat mājturības telpa atvieglo tautas nama pasākumu sarīkošanas saimniecisko pusi,” uzsver V.Zaķis.
Būvmateriālu un inventāra iegādei projektā izlietoti 2839 eiro, no kuriem 90 procenti ir Borisa un Ināras Teterevu fonda finansējums, bet pārējais ir Alūksnes novada pašvaldības līdzfinansējums. ◆

Kategorijas