Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Ar Minhauzenu tiekas Zemgalē

Mārīte Dzene

2015. gada 9. augusts 07:00

608

Latvijas Mednieku asociācijas rīkotajā tradicionālajā festivālā „Minhauzens 2015”, kas pirmo reizi notika Zemgalē, Staļģenē, pulcējās apmēram 4000 mednieki. Kā ierasts, tajā piedalījās Apes novada mednieku komandas „Vidagas pūces” un „Gaujmala”. Virešu pagasta medniekiem šis festivāls bija sevišķi veiksmīgs - 78 komandu konkurencē viņi izcīnīja 16.vietu.

„Esam lepini par saviem rezultātiem. Krietni pārspējām tuvākos kaimiņus – gaujmaliešus, smilteniešus un citus jau pazīstamos mednieku kolektīvus, kas ir mūsu galvenie konkurenti. Tiesa, šoreiz nevaru palielīties ar saviem rezultātiem. Tā kā mūsu mednieku kolektīvs ir mazs, esam noslēguši sadarbības līgumu ar mednieku kolektīvu „Seski”, kam ir medību teritorija blakus mūsējai. Turklāt komandas kapteinis Andrejs Prindulis ir vadītājs abiem medību kolektīviem. Festivālā ar labiem panākumiem startēja „Sesku” pārstāvji, jauno snaiperu sacensībās tika izcīnīta pirmā vieta, bet medījuma pārvietošanas disciplīnā – otrā vieta,” stāsta komandas „Vidagas pūces” dalībnieks Kārlis Iesalnieks.

Dalībnieki startēja 13 disciplīnās. Pirmo reizi pasākums notika trīs dienas, un pirmo reizi tajā bija baurošanas konkurss, suņu sacensības un jaunsargu paraugdemonstrējumi.

„Man sevišķi patika suņu uzstāšanās, kas līdzinājās cirka numuriem. Pavisam jauna meitene, iespējams pusaudze, lika sunim skriet pa caurulēm, lēkt pāri barjerām... Bija patīkami to visu vērot,” vērtē K.Iesalnieks.

Viņš atzīst, ka nebija sagatavojies baurošanas konkursam, lai gan vienīgajam mājās ir taure, ko izmanto šim mērķim.

„Man patika, kā baurošanas kokursa dalībnieki tika vērtēti. Lai vērtējums būtu objektīvs, žūrija neredzēja baurotājus, bet tikai dzirdēja viņu radītās skaņas. Katrs žūrijas loceklis rādīja savu vērtējumu, no tiem vidējo atzīmi paziņoja katram dalībniekam,” skaidro K.Iesalnieks.

Festivālā “Minhauzens”, kā ierasts, bija iekļauta ne tikai sportošana un sacensības, bet arī izklaides programma dalībniekiem un līdzjutējiem. Bija iespēja apmeklēt svētku tirdziņu, jaunākā paaudze varēja priecāties iespaidīgā piepūšamo atrakciju pilsētiņā un baudīt citus organizatoru sarūpētus pārsteigumus. Īpaši bija gādāts par izklaidi un muzikālo baudījumus – priecēja lieli koncerti, kuros muzicēja „Apvedceļs” un „Klaidonis”.

Kategorijas