Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Ates muzejā – jauna izstāde

Līga Vīksna

2015. gada 14. augusts 00:00

20

Kalncempju pagasta Viktora Ķirpa Ates muzejā nesen atklāta jauna izstāde, kas veltīta mākslinieka Vernera Caukas simtgadei.
Izstādē skatāmi darbi gan no Alūksnes, gan Kalncempju pagasta Viktora Ķirpa Ates muzeja krājuma. “Daļa no darbiem ir paša mākslinieka dāvāti muzejam - mēs esam gandarīti, ka, sagaidot mūsu novadnieka gleznotāja Vernera Caukas simtgadi, mēs varam tās izstādīt un parādīt mūsu apmeklētājiem. Dzīvs, kustīgs, pilns jaunu ideju un ierosmju, gan arī šaubu un neapmierinātības – tāds Verners Cauka ir palicis laika biedru atmiņās, tāda ir arī viņa māksla – drošas, enerģiskas rokas un trauslas, jūtīgas dvēseles radīta.  Autors nodzīvojis bagātu mūžu, bet optimistiskā dzīves apliecinātāja ota visbiežāk uzticīga ir bijusi gaišām krāsām,” stāsta Ates muzeja izglītojošā darba un darba ar apmeklētājiem speciāliste Janita Šolina.
Izstādes atklāšanā piedalījās Vernera Caukas ģimene – meita Ildze Klesmane, dēls Didzis Cauka un citi tuvinieki gan no Rīgas, gan Kalncempju „Uranažiem”. “Tikšanās dalībnieki bija patīkami pārsteigti par muzejā paveikto, par izstādes telpu un darbu izkārtojumu. Tikšanās notika patīkamā atmosfērā, mākslinieka tuvinieki dalījās savās atmiņās un, vēlot veiksmi muzeja darbiniekiem, solījās arī turpmāk sadarboties ar Viktora Ķirpa Ates muzeju,” saka J.Šolina.
Izstāde Ates muzejā būs aplūkojama līdz 28.augustam. ◆

Kategorijas