Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Forelistu čempionātā komandas izcīna pirmo un trešo vietu

Mārīte Dzene

2015. gada 16. augusts 07:00

878

Pagājušās nedēļas brīvdienās beidzās forelistu čempionāts, kurā tika noskaidroti šā gada čempioni komandu un individuālajā vērtējumā. Tāpat kā čempionāta pirmais posms arī šis notika Ogres upē, taču maijā upe ir pavisam citāda nekā augusta karstākajās dienās. To apliecina tas, ka maijā visi dalībnieki noķera 826, bet augustā – 316 foreles.

Alūksnes pazīstamajam foreļu makšķerniekam Igoram Dzilnam līdz šim nebija medaļas komandu vērtējumā. Tagad viņam ir arī tā, jo Latvijas čempionātā spiningošanā no krasta komanda, kurā viņš startēja, izcīnīja 20 medaļas un trīs kausus.

„Var teikt, ka tas bija triumfs. Čempionāta pirmajā posmā ieguvām pirmo vietu. Taču tā bija kā pusdarīts darbs, tāpēc ir prieks, ka komanda uzvarēja arī otrajā posmā un kopumā Latvijas atklātajā čempionātā. Savukārt ieskaitē ar ārzemju komandām palikām otrajā vietā gan šajā posmā, gan kopvērtējumā,” stāsta komandas „Ainava L.Baits” dalībnieks I.Dzilna.

Viņš atzīst, ka šis čempionāta posms bija smags, jo 8.augusts bija ļoti karsta diena, bet 9.augustā nācās pat pārtraukt sacensības lietus gāzes dēļ. Pirmajā dienā foreles, kam patīk vēss ūdens, neķērās. Bija jācīnās par katru zivi.

„Foreles uz norobežoto sacensību vietu veda no zivju audzētavas konteineros apmēram 100 kilometrus. Tās tika ielaistas upē, kur ūdens bija siltāks, un nakts laikā tām vajadzēja adaptēties. Zivis bija ļoti kūtras un neķērās. Bija ļoti grūti tās pievilināt. Sacensību dalībniekiem bija jāstrādā smalki kā juvelieriem, lai kādu izvilktu,” skaidro Igors.

„Otrajā sacensību dienā savā zonā biju trešais. Tas deva punktus mūsu komandai,” secina I.Dzilna. Čempionāta pirmajā posmā startēja 14 komandas, otrajā posmā – 12 komandas, kā arī nepilna komanda, jo tādu iespēju pieļāva nolikums. 

Savukārt alūksnietis Modris Račiks startēja komandā „Willow – MRK”, kas čempionāta otrajā posmā Latvijas komandu vērtējumā izcīnīja trešo vietu.

Daugavpils komandā „Ainava L.Baits” I.Dzilna startēja pirmo reizi, bet iepriekš bija „Go Fisching” dalībnieks. Pēc uzvaras čempionātā divi no Daugavpils komandas brauks uz Pasaules čempionātu, kas nākamgad notiks Slovākijā. Arī pēc mēneša Igors brauks uz šo valsti, kur notiks forelistu Pasaules kausa izcīņa.

                                                     

Kategorijas