Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Dabas veltes - no mārkalniešu dārziem

Līga Vīksna

2015. gada 21. augusts 00:00

57

Mārkalnes tautas namā skatāma augļu, ogu un dārzeņu izstāde „Dabas veltes no mūsu dārziem”. Tā tapusi, pateicoties vietējo iedzīvotāju atsaucībai, atsaucoties aicinājumam izrādīt dārzā izaugušo ražu.
Mārkalnes pagasta tautas nama vadītāja Astra Strazda stāsta – izstāde tapusi, tautas namam sadarbojoties ar Mārkalnes pagasta pensionāru padomi, lai parādītu, kas šovasar dārzos izaudzis un iekonservēts ziemai.
“Izstādei iedzīvotāji atnesuši dažādus garšaugus, dažādas ogas – avenes, saldos ķiršus, jāņogas, smiltsērkšķus. Ir dažādi dārzeņi – kolrābis, kabacis, gaišais gurķis, kam ir gaiša, nevis tumši zaļa miza, sīpoli, ķiploki, pupas. Atnesti arī ziedi. Kāda iedzīvotāja izstādei sarūpējusi ražas koku, rotājot ar to, kas pašas siltumnīcā izaudzis: čili pipars, gurķis, tomāts, kā arī āboli, ērkšķogas, smiltsērkšķis, sīpols, ķiploks, kartupelis un medus. Tiesa, iedzīvotāju atsaucība varēja būt lielāka,” stāsta A.Strazda.
Mārkalnes pagasta pensionāru padomes atbildīgā par kultūras aktivitātēm Anna Soka atzīst – šogad ābolu ir daudz, bet, piemēram, dzidro ābelei tie ir izmērā mazi. A.Strazda stāsta, ka, nesot dabas veltes izstādei, iedzīvotāji atzinuši - šogad raža nav no labākajām. “Daudziem nav padevušies ķirbji, plūmes gatavojas vēlāk, nekā citus gadus,” saka A.Strazda.
Viņa atklāj, ka 31.augusta pēcpusdienā pie Mārkalnes pamatskolas, arī cerot uz iedzīvotāju atsaucību un atnestajiem ziediem, tiks iekārtota rudens ziedu izstāde par godu 1.septembrim. Savukārt septembrī būs sēņu lasīšanas sacensības atpūtas vietā pie Meistarīša ezera, ko otro gadu organizēs Mārkalnes pagasta pensionāru apvienība. ◆

Kategorijas