Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Mannas pīrāgs ar biezpienu

Tamāra Ulase

2015. gada 21. augusts 00:00

119

Glāzi mannas aplej ar divām glāzēm kefīra, pievieno glāzi cukura+vaniļas cukuru un 200 gramus biezpiena. Visu kārtīgi sajauc vai sablendē, ja biezpiens ir graudains. Noliek uz apmēram trim stundām, lai manna piebriest. Tad kārtīgi sakuļ divas olas, kuras pievieno mannas-biezpiena masai, pieber glāzi miltu un trīs tējkarotes cepampulvera. Ja ir vēlme, var pievienot rozīnes, citrona miziņu, sadrupinātus riekstus. Masu lej ar sviestu (100 g) izsmērētā veidnē un liek uzkarsētā cepeškrāsnī. Cep apmēram 40 minūtes, kamēr rodas zeltaini brūna garoziņa. ◆

Kategorijas