Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Orientēšanās: gandarījums par paveikto

Didzis Bauers

2015. gada 21. augusts 17:55

61

Nedēļas nogalē Veclaicenes pagastā pie Murata ezera, tika aizvadītas 2 dienu orientēšanās sacensības “Malienas kauss”, kurš notika jau 34. reizi. Īpašas šīs sacensības ar to, ka to uzvarētājus nosaka divu dienu summā ar iedzīšanas sacensībām otrajā dienā.

Izvēlētais apvidus nelika vilties orientēšanās cienītājiem - purvi un izcirtumi mijās ar labi skrienamu mežu, kā arī vietām ar sarežģītu mikroreljefu. Par sacensību centru bija izvēlētas gleznainas mājas “Saliņas”, kas pagājušās nedēļas nogalē uzņēma 380 sportistus no dažādām Latvijas vietām un kaimiņu valstīm, kas sacentās 34 dažādās meistarības un vecuma grupās.

Pirmajā dienā notika sacensības vidējā distancē. Otrajā dienā bija iedzīšanas sacensības garajā distancē.  Mājinieki orientēšanās klubs “Alūksne-Ape”, kaut arī organizēja sacensības, bet ņēma dalību sacīkstēs, labākie rezultāti šoreiz kluba jaunajiem pārstāvjiem. M10 grupā 1.vieta - Uvim Sproģim. M12 grupā 2.vieta Austrim Kalniņam. W21A grupā 2.vieta Līvai Veļķerei. Pārējiem  mazliet pietrūka līdz goda pjedestālam. Jāatzīmē, ka otrās dienas sacensībās elites grupā piedalījās Jānis Kūms, viņam labākais rezultāts garajā distancē.

Visi sacensību godalgoto vietu ieguvēji tika apbalvoti ar medaļām, grupu uzvarētāji arī ar balvām, bet elites grupās labākie trīs tiks arī pie naudas balvām. Sieviešu elitē ātrākā bija Pleskavas sportiste Jekaterina Ņikitina, vīriem elitē tika izcīnīts ceļojošais “Malienas kauss”, uz kura ir iegravēti iepriekšējo gadu uzvarētāju vārdi. Šoreiz to aizveda Rolands Blumbeks (Mežmalas/Madona).

“Klubam daudzi pieredzējušie dalībnieki palīdzēja organizēt sacensības, jo, lai noorganizētu visu nevainojami, ir vajadzīgi cilvēki ar prasmi un zināšanām orientēšanās sportā, tamdēļ daudziem no kluba nesanāca piedalīties sacīkstēs. Šoreiz izdevās labas sacensības, tā teikt, laba pilotāža, jo zinot, ka iepriekš trīs Latvijas kausa posmi nebija izdevušies organizatoriski. Man šoreiz izdevās pacelt labu līmeni, paldies komandai! Pašiem gandarījums un sportistiem, visiem patika gan apvidus, gan pašas “Saliņas”, kur bija sacensību centrs.

Paldies saimniekiem, kas atvēlēja teritoriju,” par paveikto priecājas sacensību galvenais tiesnesis, sporta darba organizators Vilnis Veļķeris.

Kategorijas