Aluksniesiem.lv ARHĪVS

"Eža spēriens" Valmierā

Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvalde sadarbībā ar Starptautiskās policijas asociācijas Latvijas biedrību šā gada 27.augustā Valmieras 5.vidusskolas sporta laukumā īstenos vienas dienas aktivitāti "Eža spēriens" Vidzemes bērnu sociālās aprūpes iestāžu audzēkņiem.

Jau vairākus gadus par tradīciju kļuvusi Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes viesošanās augusta mēnesī visās Vidzemes bērnu sociālās aprūpes iestādēs, kurās mājvietu un ģimeni raduši bērni, kuri ikdienā nesaņem vecāku rūpes un uzmanību, un nereti tas ir arī iemesls, kādēļ bērnam trūkst izpratnes par dzīves mērķi, kā arī motivācija būt aktīvam un pievērsties veselīgam dzīvesveidam, tādēļ nepieciešams kāds “spēriens” no malas. Šogad pirmo reizi jaunieši no visas Vidzemes satiksies vienuviet Valmierā un iepazīs “Eža spēriena” maģisko spēku.


Pasākumā kopā ar “Ami nometnes” meitenēm aicināsim jauniešus aktīvi un radoši darboties, ļausim atklāties ikviena talantam, mācīsim rast kopīgu valodu un veidot spēcīgu komandas garu. Savukārt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Vidzemes reģiona brigādes Valmieras daļas darbinieki iepazīstinās ar ugunsdrošības noteikumiem, kā arī ikvienam jaunietim būs iespēja pašam iejusties ugunsdzēsēju tērpā un darboties ar ugunsdzēsības šļūtenēm. Darbojoties kopā ar jauniešiem, Neatliekamās medicīniskās palīdzības Vidzemes reģionālā centra mediķi informēs par pirmās medicīniskās palīdzības sniegšanu, bet Valsts policijas darbinieki, tuvojoties jaunajam mācību gadam, atgādinās par ceļu satiksmes noteikumiem, kas jāievēro velosipēdistiem un gājējiem, par pienākumiem un atbildību.


Pasākumā piedalīsies un savas prasmes bērniem rādīs arī Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes dienesta suns.


Jebkuram no mums – gan maziem, gan lieliem - ir brīži, kad kļūstam adataini un asi kā eži. Mēs varam sarauties kamolā, pavērsuši adatas pret visu pasauli, bet varam arī sevī atrast gribasspēku, vēlēšanos, cerību, ticību un, protams, mīlestību, kas ir pašas svarīgākās receptes sastāvdaļas, lai “eža spēriens” patiesi izdotos.


Kategorijas