Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Motokross: Nāciju motokrosa 2015 izlases sastāvā - arī Matīss Karro

Tamāra Ulase

2015. gada 24. augusts 17:29

256

Šī gada 26.un 27. septembrī Francijā norisināsies gada grandiozākās sacensības motokrosā - Nāciju Kauss 2015. Savu izlases sastāvu paziņojusi arī Latvija, kuru Mareka Segliņa vadībā pārstāvēs Dāvis Ivanovs MX1 klasē, Pauls Jonass MX2 klasē un Matīss Karro MX Open klasē. Par to informē Latvijas Motosporta federācijas (LaMSF) preses sekretāre Kristīne Ābelniece.

Viņa stāsta, ka visi trīs Latvijas izvēlētie pārstāvji ir starptautisku čempionātu dalībnieki: Ivanovs un Jonass startējis Pasaules čempionātā, Karro – Lielbritānijas čempionātā.

Latvijas Motosporta federācijas Motokrosa komisijas vadītājs Aldis Baltiņš skaidro, ka šiem sportistiem šī nebūs pirmā reize Nāciju sastāvā.

„Nevienam nav šaubu, ka šie trīs puiši šobrīd ir spēcīgākie braucēji Latvijā. Paula Jonasa vārds komentārus neprasa, atrašanās Pasaules čempionāta MX2 klases kopvērtējuma galvgalī runā pats par sevi, tādēļ ceram, ka Pauls būs mūsu līderis arī Francijas trasē. Matīss Karro un Dāvis Ivanovs rāda atzīstamu sniegumu Latvijas trasēs, tāpēc arī par viņu varēšanu jautājumu nebija, un viņu atrašanās izlases sastāvā ir tikai likumsakarīga," apgalvo A.Baltiņš. A.Baltitņš atgādina, ka Latvijas čempionāta Superfināla posms notiks Cēsīs, 6.septembrī, tur notiks ne tikai aizraujošas cīņas trasē ar visu trīs izlases dalībnieku piedalīšanos, bet arī 2015.gada Nāciju Kausa izlases prezentācijas pasākum.

Latvijas Motosporta federācija atgādinas ka Nāciju Motokross pasaules motokrosa apritē tiek pielīdzināts motokrosa olimpiskajām spēlēm, kurās piedalās visas pasaules spēcīgākie motokrosa meistari. Un visa pasākuma ‘’odziņa ‘’ ir tā, ka šajās sacensībās netiek vērtēts sportistu individuālais sniegums, bet cīņa notiek par ātrākās komandas/izlases nosaukuma iegūšanu.

Kategorijas