Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksnē un Liepnā atkal lidos gaisa baloni!

Līga Vīksna

2015. gada 28. augusts 00:00

51

No 4. līdz 6.septembrim Liepnā un Alūksnē risināsies gadskārtējais gaisa balonu festivāls “Liepna no putna lidojuma”. Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem šogad festivāla laikā notiks plašas pilotu apmācības.

Būs nopietnākas apmācības
“Šogad festivāla laikā notiks pilotu kursi, aktualizējot drošības jautājumus lidojumu laikā. Pilotiem ik pēc noteikta laika jāiziet tālākizglītības kursi – šoreiz tie notiks Liepnā sestdien un svētdien, tos apmeklēs arī tiesneši un cilvēki, kuri vienmēr palīdz pilotiem nodrošināt gaisa balonu lidojumus. Iepriekšējo gadu laikā Liepnā festivāla laikā vienu reizi ir noticis īslaicīgs seminārs, bet šoreiz būs nopietnākas apmācības. Tās apmeklēs tie, kuriem rūp gaisa balonu sporta attīstība Latvijā un drošība,” stāsta viena no festivāla organizatorēm Liene Stabinge.
Liepnas vidusskolas telpās notiks teorētiskās mācības, lai pēc tam dotos praktiskajās, organizējot lidojumus virs Liepnas. Apmācības organizē Latvijas Gaisa balonu savienība un biedrība “Sporta klubs “99 gaisa baloni””. “Gaidām ierodamies sešu līdz deviņu gaisa balonu pilotus ar pavadošajām komandām,” atklāj L.Stabinge.

Lielākie ienaidnieki ir vējš un lietus
L.Stabinge stāsta, ka 4.septembra vakarpusē gaidāma gaisa balonu pacelšanās virs Alūksnes, bet 5. un 6.septembrī – virs Liepnas. Vakara lidojumu laiks varētu būt no pulksten 18.00 līdz 20.00 gan Alūksnē, gan Liepnā. Alūksnē pulcēšanās notiks administratīvās ēkas laukumā, kur arī varēs gūt sīkāku informāciju. Tur apmēram pulksten 20.00 notiks lidojumu noslēgums ar baronu un baronešu titulu piešķiršanu tiem, kuri gaisa balonā lidojuši pirmo reizi, savukārt gaisa balonu nakts spīdēšana Alūksnē šogad nav plānota. Atkarībā no laika apstākļiem lidojumu laikā var būt izmaiņas, lidojumi var tikt atcelti, ja būs nepiemēroti apstākļi – liels vējš, lietus. No vēja virziena būs atkarīga arī balonu pacelšanās vieta. Tiem, kuri vēlas redzēt balonu lidojumu virs Alūksnes vai Liepnas, vislabāk ir kļūt par balonistu sekotājiem. Alūksnē to varēs izdarīt no laukuma Dārza ielā 11, automašīnās ceļojot tiem līdzi uz pacelšanās vietu līdz pat vietai, kur gaisa balons atkal nolaidīsies uz zemes. ◆

Kategorijas