Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Latvijas trofi reids: “APE Team” ekipāža atkal ir čempioni

Diāna Lozko

2015. gada 28. augusts 16:50

97

Nedēļas nogalē Rugājos Latvijas trofi reidu tūrisma kausa izcīņas dalībnieki aizvadīja šīs sezonas priekšpēdējo posmu, bet Latgales kausa izcīņas dalībniekiem un “CanAm Trophy Latvia 2015” noslēdzās sezona.

Tehnika izturēja
“Mazo ērgļu” klasē trešo vietu sezonas kopvērtējumā izcīnīja Kristaps Raipals ar palīgiem Kārli Dauškanu un Edgaru Rēdeli no “APE Team”. Ernesta Purakalna, Matīsa Leimaņa un Dāvja Drubiņa ekipāža kopvērtējumā ierindojās 8.vietā, savukārt trapeniešu Vaira Zariņa, Ingusa Krūmiņa un Maira Jasinska ekipāža kopvērtējumā ierindojās 11.vietā. “Lielo ērgļu” klasē Rugājos “APE Team” ekipāža Ģirts Gailītis un Edgars Miķelsons ar veiktiem 25 pilniem apļiem ieguva 1.vietu. Fantastiskais sniegums Rugājos kopvērtējumā ļāva uzvaras laurus plūkt tieši Ģ.Gailītim ar E.Miķelsonu. Līderu komandas biedri Mairis Jurka, Mārtiņš Apsītis un Edgars Ozoliņš ierindojās kā sezonas otrie labākie.

Ģ.Gailītis uzsver, ka līdz ar Latgales kausa izcīņas noslēgumu ticis aizstāvēts arī čempionu tituls, kuru viņa ekipāža ieguvusi arī pērn.

“Līdz pat pēdējam brīdim nekas nebija skaidrs, jo iepriekšējās sacensībās mūs vajāja nelaimes cita pēc citas, taču Rugāju sacensības aizvadījām godam. Tehnika izturēja, un šoreiz Rugājiem bija jauna trase, kura bija interesanta,” stāsta Ģ.Gailītis.

Viņš atzīst, ka pērn Rugājos sacensību organizāciju līmenis bijis zemāks nekā šogad. “Organizācija patīkami iepriecināja. Trase bija sagatavota atbilstoši,” teic Ģ.Gailītis.

Startēs Igaunijā
Jau septembra vidū ekipāžas plāno doties uz apļveida sacensību noslēguma posmu Igaunijā. “Igaunijā vienas sacensības esam izlaiduši, tā ka kopvērtējums diez kāds nav, bet brauksim prieka pēc. “Klaperjaht” sacensībās mēs palikām trešie, un Igaunijas čempionātā “Klaperjaht” sacensības skaitās vissmagākās,” pauž Ģ.Gailītis. Līdz ar sacensībām septembrī trofi reida sezona noslēgsies, un Ģ.Gailītis uzsver, ka kopumā šī sezona bijusi laba, lai arī bijušas pāris nesaskaņas ar tiesnešiem.

“Tehnika mums bija labāka nekā pērn, bet dažas nesaskaņas ar tiesnešiem un neveiksmītes bija ceļā. Pēdējās sacensībās parādījām, ka varam labi nobraukt, neņemot vērā ne ko. Uz nākamo sezonu ir doma uzlabot transmisiju un arī bremzes. Lai cik tas arī smieklīgi neliktos, bet, lai ātrāk brauktu, vajag labākas bremzes,” teic Ģ.Gailītis.

Kategorijas