Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Apes BMX trasē tiekas spēcīgi sportisti

Liene Ābolkalne

2015. gada 31. augusts 15:49

287

Apes pilsētas svētku noslēguma pasākums - BMX treniņsacensības 23. augustā, kas pulcēja 42 BMX censoņus un krietnu pulku atbalstītāju, aizvadīts ar cīņas sparu, spraigām emocijām un sporta meistarību.

Sacensību organizatori, Apes Jauniešu klubs „Sliedes” pārstāvji, informē, ka šis ir jau ceturtais gads, kad tiek rīkotas šādas BMX treniņsacensības. Tā ir diena, kad trases teritorijā vienkopus valda satraukums, mazliet spītības, draudzības, brīžiem sarūgtinājums un, protams, gandarījums un gaviles. „Kādam šīs bija pirmās sacensības un ceram, ka ne pēdējās, savukārt citiem jau kārtējās. Jāteic, ka šogad pašmāju braucējiem bija ar ko pacīnīties, jo mazpilsētas sporta konkurenci „uzkurināja” kaimiņi - dalībnieki no Gaujienas, Alūksnes, Naukšēniem, Rīgas”, informē pasākuma galvenais organizators Sandris Janušs.

Organizatori apliecina, ka dalībnieku meistarība arvien aug un ar gandarījumu var teikt, ka dalībnieku un atbalstītāju emocijas kļūst aizraujošākas un konkurence nopietnāka: „Patiess prieks, ka savu meistarību, braukt prasmi un priekšzīmi jau otro gadu rāda, par „savējiem” dēvētie mūsu novadnieki, pieredzējušie sportisti Matīss Karro un Raivis Levans”.

Treniņsacensības notika vairākās vecuma grupās, gan zēnu, gan meiteņu vērtējumā. Savu cīņas sparu BMX trasītē parādīja seši vismazākie dalībnieki - zēni grupā līdz 6 gadiem. Pirmo vietu izcīnīja sešgadīgais Valters Pujiņš no Apes. 2. vieta sešgadīgajam Robertam Leimanim no Apes, savukārt godpilnā 3.vieta treniņsacensību dalībniekam piecgadīgajam Justam Aneraudam no Rīgas.

Zēnu grupā no 7 līdz 10 gadiem uzvarēja Ģirts Harkins (Gaujiena), 2.vietā Raitis Čukurs (Rīga), 3.vietā Emīls Jāņkalns no Gaujienas.

Pirmo vietu zēniem no 11 līdz 13 gadiem izcīnīja gaujienietis Ronalds Kalniņš, aiz viņa - Ralfs Raipalis (Ape) un Oskars Vendlands (Alūksne).

Arī zēnu grupā no 14 līdz 16 gadiem nepārspēts palika sportists no Gaujienas - Austris Silaunieks, tālākajās vietās uz pjedestāla apenieši: Toms Renards Gailītis un Toms Cipruss.

Interesanta, spraiga un profesionāla cīņa izvērtās jauniešu grupā, kas vecāki par 17 gadiem. Šeit pārliecinošu uzvaru guva Kristaps Ozoliņš (Mārupe), 2. vietā Raivis Levans, bet 3.vietā Matīss Karro.

30+ grupā piedalījās divi dalībnieki no Apes. Savstarpējā cīņā pirmo vietu ieguva Rimants Krievāns, bet Ojārs Janušs palika otrais.

Visvairāk dalībnieku pieteicās startēt „ātrumnieku” klasē. Septiņu sportistu konkurencē 1.vieta Ritvaram Neupakojevam, 2.vieta Tomam Leitim, bet 3.vieta - Dāvim Korsītim.


Salīdzinājumā ar pagājušo gadu, bija krietni palielinājies arī meiteņu klases dalībnieču skaits. Meitenēm līdz 7 gadiem visu goda pjedestālu aizņēma apenietes. 1. vieta Keitai Kamberkalnei, 2.vieta Enijai Muceniecei un 3. vieta sacensību jaunākajai dalībniecei Annijai Strautai (Ape). Savukārt no 8 – 13 gadiem meiteņu konkurencē 1. vieta Ancei Graudai (Ape), 2. vieta Rendijai Bulai (Alūksne), bet 3. vieta Emīlijai Bormanei no Apes.

Superfināla sacentās Kristaps Ozoliņš, Raivis Levans, Matīss Karro un Austris Silaunieks. K. Ozoliņš, kurš trenē arī Gaujienas puišus BMX sportā, pierādīja, ka ir spēcīgs, gudrs un aizrautīgs BMX sportists un pelnīti ieguva pirmo vietu, aiz sevis atstājot M. Karro un A. Silaunieku.


Apes Jauniešu klubs „Sliedes” saka lielu paldies visiem draugiem un labvēļiem, kas atbalstīja šo sportisko iniciatīvu. „Paldies par pozitīvismu un vēlmi kopīgiem spēkiem atbalstīt mazliet trakas ieceres, kas ļauj mūsu bērniem un jauniešiem izmēģināt spēkus arī šajā sporta veidā!”, tā treniņsacensību organizatori.


Paldies par atbalstu Borisa un Ināras Teterevu fondam, Biedrībai „Motoklubs Ape”, SIA „Līvs AM”, SIA „Misso KK”, Gatveshop.lv, SIA „Veloprofs.lv”, Vidzemes Velomeistaram, Normundam Prazņicānam, Igoram Dzedonim, Rēdeļu ģimenei, Apes novada domei, Apes Jauniešu kluba aktīvistiem – Daigai, Mārtiņam, Bruno, Loretai, Tīnai, Tomam, Signei, Danai.



Kategorijas