Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Velobraukšana: uzvar Igaunijas velomaratonā

Didzis Bauers

2015. gada 4. septembris 17:56

500

Igaunijā finišējusi “MTBest” velomaratona sezona. Tajā lieliskus rezultātus uzrādījuši alūksnieši Anita Muižniece, Gunārs Rozenbergs un ilzenietis Viesturs Kazainis, kā arī no mūsējiem startēja vēl Guntis Kozilāns, Reinis Markss un Ainārs Volts.

Par maratona uzvarētāju N45 grupā kļuva A.Muižniecae. “Piedalīties seriālā man piedāvāja Gunārs Rozenbergs. Viņš ar draugiem brauc jau vairākus gadus Igaunijas seriālā, piedāvāja, un es nolēmu, ka gribu pamēģināt. Bija interesanti paskatīties, kā maratoni tiek organizēti citā valstī, cik spēcīgi ir braucēji. Kopumā man ļoti patika, nevar tā pateikt, vai tur ir labāk vai sliktāk, vienkārši citādāk. Trases ļoti neatšķīrās no Latvijas maratoniem, ir gludāki posmi un ir kalnaināki. Kopumā braucu sešus posmus no astoņiem, ieskaitei vajadzēja piecus. Trīs posmos man bija pirmās vietas un divos posmos otrās vietas. Pēc pieciem posmiem es nedaudz atpaliku no pirmās vietas, un tad pēdējais posms bija izšķirošais, kurā ļoti labi nobraucu. Pēdējā trase bija smilšaina, un mēs Latvijā esam pieraduši pie tādām. Manai galvenajai konkurentei šajās tehniskajās trasēs tik labi neveicās, un tāpēc man izdevās sacensība labāk. Balvā saņēmu braucienu uz Stokholmu un dāvanu kartes sporta veikalos. Latvijā ir palikuši pēdējie posmi seriālos. Braukšu “Vivus.lv MTB maratona 2015” pēdējā posmā Apē. Izskatās, ka kopvērtējumā man tur būs otrā vieta. Izlaidīšu “SEB MTB maratona 2015” pēdējo posmu, jo kopējā ieskaitē pjedestālam pietiek punktu, būšu trešā. Tagad visos treniņos gatavošos savam lielajam braucienam, pirmoreiz mūžā liels izaicinājums būs Hānjas 100 kilometru maratons. Uz turieni taisās doties visa mūsu kompānija - Viesturs Kazainis, Gunārs Rozenbergs un Ainārs Volts. Šogad tur nebrauks dēls Oskars, jo viņš cīnīsies “SEB MTB maratonā” par ļoti augstām vietām un viņam pēdējais posms ir  ļoti svarīgs,” stāsta A.Muižniece.

M55 grupā uzvarēja ilzenietis Viesturs Kazainis. “Smējāmies, ka mēs, trīs alūksnieši, nobraucām vislabāk no Latvijas. Pēdējā posmā biju gan tikai trešais, bet kopvērtējumā pirmo vietu izdevās noturēt. Seriāls Igaunijā izdevās ļoti labi, četros posmos es uzvarēju, un nevienam konkurentam tas neizdevās, tāpēc jau pirms pēdējā posma zināju, ka esmu uzvarējis neatkarīgi no tā, kā nobraukšu. Kopumā nobraucu septiņus no astoņiem posmiem. Pēdējais posms bija vistālākā trase uz ziemeļiem un visinteresantākais. Tas bija degakmens raktuvēs. Daļa trases bija akmeņaina ar šķembām un dolomīta karjerā, daudzi pārsita riepas, jo tajās bija par maz spiediena. Otra puse trases bija kūdraina, purvaina. Pārējās trases, salīdzinot ar Latviju, bija diezgan līdzīgas. Protams Hānjā ap Munameģi bija vislielākie kalni. Elvā atkal brauc tikai pa ceļiem. Balvā bija 40 eiro dāvanu karte braucienam ar prāmi no Tallinas uz Stokholmu un dāvanu kartes no sponsoriem. Un, protams, kauss - stikla plāksne, kur arī attēloti seriāla absolūtie uzvarētāji vīriem un sievām. Ar mums vēl brauca Guntis Kozilāns. Jāsaka, ka Guntis arī labi turējās kopvērtējumā trešajā vietā. Bet konkurenti pēdējā posmā izspieda viņu no goda pjedestāla. Šosezon vēl startēšu “Vivus” sacensībās. Tur arī palīdzu organizatoriem. “SEB” pēdējais posms diemžēl sakrīt ar Hānjas sacensībām, bet domāju, ka visi novadnieki, kas nebūs Igaunijā, tajā startēs,” stāsta V.Kazainis.

Šajā pašā grupā 3.vietu izcīnīja Gunārs Rozenbergs. “Šis maratons beidzās ļoti labi. Vairākos posmos biju trešais, kopvērtējumā līdz pēdējam posmam biju otrais. Pēdējā posmā viss izšķīrās, bija jāiet uz pilnu klapi. Vienam konkurentam bija tikai jānobrauc, lai nostumtu mani uz trešo vietu, to viņš arī izdarīja, bet ar otru mums sanāca cīniņš, lai es paliktu trešais, man bija jāfinišē septiņas pozīcijas augstāk par viņu. Trase bija ļoti interesanta – kūdra, purvs, dolomīta raktuves, degakmens raktuves. Ļoti akmeņaina trase. Beigās es paliku ceturtais aiz Viestura un vinnēju konkurentu par 22.vietām. Nepaveicās Reinim Marksam, kurš pārsita riepu, jo sākumā viņš bija līderis. Guntis Kozilāns finišēja trešais savā grupā. Šogad braucu pēdējo gadu šajā grupā un ir grūti cīnīties ar jaunajiem. Latvijā ir pavisam grūti, jo grupas pa desmit gadiem dalās. Posmi bija dažādi un atkarībā no distancēm arī rezultāti. Mūsu kompānijai labāk veicas tehniskajās trasēs - jo sarežģītākas distances un lielāki dubļi, jo labāk veicas. Tagad startēsim Apē, bet tur vairāk treniņam. Pēc tam sezonu beigšu ar Hānjas 100 kilometru braucienu un, kas zina, varbūt vēl nobraukšu “SEB” pēdējo posmu,” stāsta G.Rozenbergs.

12.septembrī ar riteņbraukšanas sacensībām Apes apkārtnē beigsies “Vivus.lv MTB” maratona  seriāls un izšķirsies uzvarētāji katrā no ieskaites grupām. Starts un finišs atradīsies nevis Latvijā, bet  Igaunijā –  “Mežabrāļu saimniecībā”  Monistes pagasta Vastse - Roosa (Jaunrozes) ciemā, kas atrodas 4 kilometrus no Apes. Šobrīd līderi maratonā ir alūksnietis Oskars Muižnieks un U23 grupā alūksnietis Rolands Zarītis, abi centīsies noturēt uzvaru arī  kopvērtējumā.

Kategorijas