Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Sirdslieta - velosports

Diāna Lozko

2015. gada 11. septembris 00:00

68

Alūksniete Beate Kovgere ir 21 gadu veca jauniete no Alūksnes, kura nedēļas nogalē piedalīsies “Vivus.lv MTB” šīgada maratona noslēguma braucienā. Jauniete ir aizrāvusies ar velosportu un pašreiz viņa apgūst zobu higiēnista profesiju Rīgas Stradiņa universitātē.

Rezultāti uzlabojas
Beate uzsver, ka sports viņas dzīvē ir neatņemama sastāvdaļa un tieši viņas vecāki - mamma Tatjana un tētis Jurijs - ir tie, no kā šis azarts uz sportu ir radies. “Atceros, ka senāk, kad Alūksnē gan Tempļa kalnā, gan Pilssalas stadionā tika organizētas sacensības, kopā ar brāli Kristeru tajās piedalījāmies. Tomēr uz kādu laiku par riteņbraukšanas sacensībām bija jāaizmirst, jo ģimenē atgriezās cits sporta veids, ar ko tētis un brālis ir aizrāvušies, – motosports. Atminos, ka pirms kādiem diviem gadiem brālim teicu, ka gribu piedalīties velosacensībās, viņš man teica: “Tad trenējies.” Un tā nu ir pienācis laiks, kad atkal piedalos sacensībās,” stāsta B.Kovgere.
“Vivus.lv MTB” sacensības jaunā sportiste noteikti nelaidīs garām, jo tās notiks tuvu mājām un B.Kovgere uzskata, ka šāda iespēja sevi pierādīt ir obligāti jāizmanto. Lai arī viņa ar velosportu nenodarbojas profesionāli, bet gan vairāk hobija līmenī, piedalīšanās sacensībās ir neatņemama Beates dzīves sastāvdaļa. “Uzskatu, ka šobrīd man nav tādu lielāku panākumu, tomēr ir gandarījums par to, ka rezultāti uzlabojas un saņemu uzslavas ne tikai no ģimenes, bet arī no apkārtējiem. Šobrīd mācos par zobu higiēnisti. Šī ir lieta, kas mani aizrauj, un uzskatu, ka, veicot savu darbu, spēšu iepriecināt cilvēkus un gūšu dubultprieku,” teic B.Kovgere.

Liela nozīme ir vecākiem
Beate domā, ka nav tāda viena konkrēta sporta veida, kurā cilvēkam labāk iesaistīties, jo tā ir katra paša izvēle, kas cilvēku uzrunā vairāk. “Jauniešus var iedalīt divās daļās: ir tādi, kurus tas viss interesē, bet ir jaunieši, kurus interesē pavisam kas cits. Uzskatu, ka liela nozīme šajā ziņā ir vecākiem. Tomēr ir prieks atskatīties uz jebkuru cilvēku, kuru kaut nedaudz sports ir uzrunājis. Protams, ka arī vecākā paaudze nodarbojas ar sportu, bet, ja cilvēku nekad sports nav interesējis, domāju, jo vecāks cilvēks, jo grūtāk ir ko uzspiest,” teic jauniete.
Reizēm arī viņai nācies dzirdēt, ka ir sporta veidi, kuri nav domāti meitenēm. “Es uzskatu, ka nav noteikts, kāds dzimums var pārstāvēt konkrēto sporta veidu - ja cilvēku interesē, tad kādēļ gan nepamēģināt?” viņa saka.
Lai arī tagad Beates dzīve rit Rīgā, Alūksne ir viņas mājas, un jaunā velosportiste atzīst, ka te atgriezties vienmēr ir liels prieks. “Man patīk Alūksnē, jo te viss ir mierīgi, bez steigas, kas ir pilnīgs pretstats Rīgai. Vislabāk es jūtos, braucot pa mežiem - tā ir vieta, kur vislabāk relaksēties un izlikt sevi,” saka B.Kovgere. ◆

Kategorijas