Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Motosports: Dāvis Ivanovs seriāla “Superkauss” 2015.gada čempions

Sanita Pelēķe

2015. gada 15. septembris 10:26

125

Brocēnu novada ''Bērzu'' mototrasē par ''Monster Energy Superkauss'' 2015. gada čempionu kronēts “MX Moduls” pilots Dāvis Ivanovs. Viņa komandas biedram Matīsam Karro - vicečempiona tituls, bet Kārlim Sabulim - bronza.

Pirms noslēdzošā “Superkauss” posma kopvērtējuma līderis bija Dāvis Ivanovs ar 278 punktiem. Otrajā vietā ierindojās Matīs Karro ar 255, bet trešajā Kārlis Sabulis ar 240 punktiem. Piedevām Sabulis šajā sacensību seriālā startēja ar mazo 250cc moci.

Pirmajā MX PRO klases braucienā startu izcēla Ivanovs. Pusi no brauciena viņš atradās vadībā, taču kļūdījās un līdera pozīciju zaudēja. Vadībā izvirzījās Matīss Karro, kurš finišā Dāvi apsteidza par 4 sekundēm. Sabulim labs starts un finišā trešā vieta.

Otrajā MX PRO klases braucienā startu izcēla un visu braucienu līdera pozīcijā bija Matīss Karro. Dāvis Ivanovs otrajā vietā, bet Kārlis Sabulis pēc aizraujošas cīņas ar Tomasu Šileiku un Dāvi Līvu - ceturtais.

Trešajā MX PRO braucienā, kur sportistiem jāveic tikai pieci apļi, uzvaru izcīnīja Matīss Karro, tā nodrošinot sev arī uzvaru posma kopvērtējumā. Ivanovam šis brauciens bija ne tik veiksmīgs. Slikts starts, rezultātā ceturtā vieta. Kārlis Sabulis finišēja trešais.

Dāvis Ivanovs: “Uz šīm sacensībām braucu ar vienu domu - noturēt pārsvaru sezonas kopvērtējumā un izcīnīt čempiona titulu. Mērķi īstenoju! Kopumā sacensības bija labas. Braucu mierīgi. Negribēju arī lieki riskēt, lai nesatraumētos, jo esmu viens no Nāciju izlases dalībniekiem. Gribu tur parādīt pēc iespējas labāku sniegumu.”

Matīss Karro: “Esmu priecīgs par vicečempiona titulu, taču, protams, gribēju uzvarēt un izcīnīt čempiona titulu. Diemžēl Rīgas posmā mani pievīla tehnika, netiku pie vajadzīgajiem punktiem. Tāds ir tas sporta veids. Saldū izdarīju visu, kā nākas. Liels prieks par komandas biedru Ivanovu. Viņš labi brauca un izdarīja savu darbu. Tagad koncentrēšos Nācijām, tur jāparāda viss, uz ko esmu spējīgs. Paldies “MX Moduls” komandai par labo sezonu, paldies maniem faniem un atbalstītājiem.”

Kārlis Sabulis: “Mans mērķis bija šajā posmā parādīt pēc iespējas labāku sniegumu un izcīnīt bronzu sezonas kopvērtējumā. Saldū viss notika labāk, kā biju cerējis. Protams, tas nenācās viegli, visu laiku vēroju savu konkurentu Tomu Macuka, jo pirms pēdējā posma viņš no manis atpalika tikai par diviem punktiem. Esmu ļoti apmierināts un priecājos, ka gan posmā, gan sezonas kopvērtējumā uz goda pjedestāla bija tieši “MX Moduls” sportisti!”

Kluba “MX Moduls” mērķu īstenošana iespējama, pateicoties uzticamajiem atbalstītājiem, kuri kopā ar komandu ir no pirmās dienas. Paldies Moduls Rīga, LDZ Cargo, Moduls Interjers, Latvijas Energoceltnieks, Energoremonts Rīga, Energo komplekss, Velve, Arčers, Binders, Evopipes.



Kategorijas